MaxiMac

För tio år sedan gjorde jag det första inlägget i min egenskapade nyhetsblogg MaxiMac. Genom åren har detta första inlägg följts av tusentals till. Ambition, motivation och stil har ändrats en del över tid och idag handlar det mest om att jag gör detta för min egen skull, med förhoppningen att det jag hittar och intresserar mig för även ska intressera och inspirera dig.

Designen för MaxiMac har varit sig lik i några år nu, men denna helg kommer ett skifte till en ny design. Jag kommer att fokusera på ett snabbt, rent och snyggt utseende och passar på att rensa bort en del funktioner och tillägg. De flesta besöken sker idag via mobila skärmar så responsiv design är det som gäller (något som även Google premierar).

MaxiMac

Det blir en hyfsat minimalistisk start där kommentarsfunktionen försvinner, detsamma gäller reklam och en del annat som går att skala bort. Aktiviteten för kommentarer är låg (förutom spam) och sker bättre i sociala medier, jag vill hellre ha en riktigt snabb webbplats. I början blir det ett standardtema som bas, vilket jag sedan kommer att modifiera efter eget huvud, alternativt designa ett eget från grunden.

MaxiMac

Den gamla arkivversionen av MaxiMac har jag släckt ned sedan jag fått över alla äldre inlägg från 2008 och framåt. För att ändå få min historik komplett kommer jag då och då att pytsa ut även ännu äldre inlägg tills allt är överflyttat.

Nu är siktet inställt på de kommande tio åren. Det har hänt fantastiskt mycket vid en reflekterande titt bakåt och vad som komma skall går inte ens att föreställa sig, men det ska bli spännande att fortsätta resan.