Guld

Greg Koenig är en produktdesigner som gjort en grundlig analys av Apples filmer som visar tillverkningsprocessen för de olika modellerna av Apple Watch. Här förklaras utförligt de olika momenten, från avancerad metallurgi till maskinbearbetning och handpolering. Nästa som en bisak kommer en mycket intressant observation om skillnaderna mellan Apple Watch Sport och de mer exklusiva modellerna.

Det verkar som att Apple Watch Sport är enklare uppbyggd med ej utbytbart innandöme. Apple Watch och Apple Watch Edition kan däremot få en öppningsbar boett där innandömet kan bytas ut, något som känns helt logiskt med tanke på att elektroniken och batteriet har betydligt kortare livslängd och värde än själva boetten.

Apple Watch

”I do have a theory that the port may remain on the Sport models because I suspect the “movement” on the Sport is installed in the case permanently with adhesive. As such, it stands to reason Apple might maintain a diagnostics capability to troubleshoot issues at the Apple Store before simply trashing the defective unit and handing the customer a new one. With the Watch and Edition lines, it would make more sense to simply pull the movement out and replace it.”