iOS 8 Bilder

Det är sju månader sedan Apple berättade att utvecklingen av Aperture lagts på is i väntan på nya appen Photos som ska ersätta såväl Aperture som iPhoto för OS X. Photos ska fungera sömlöst mellan OS X, iOS (den version som redan finns) och iCloud (som finns i betaversion), för att göra hantering och redigering av bilder enklare men ändå kraftfull. Sedan har det inte hörts mycket om Photos, som verkligen måste leverera nu när fotomöjligheterna är en så viktig och central funktion för iPhone.

Jag har stora förhoppningar på Photos nu när iPhoto inte orkar med trycket. Det blev särskilt tydligt när jag var tvungen att byta från defekt iMac till MacBook Pro och inte har något riktigt enkelt sätt att slå ihop fotobibliotek mellan dessa. Import av bilder ger dessutom ofta dubbletter från synkningen med iCloud som inte hanteras väl av iPhoto.

En smidig app som gör det enkelt att hantera den stora mängd bilder som vi gärna tar och vill lagra och organisera säkert, kommer att bli en mycket viktig pusselbit för att ytterligare förstärka symbiosen mellan OS X, iOS och iCloud.

Men insatserna är höga, det gäller att Apple levererar en riktigt vass app som övertygar och som känns solid från start, något som klickat ganska betänkligt på sistone när det gäller hur delarna lirar ihop.

”If it pulls this off, Apple will not only sell the most popular cameras in the world, but also provide the best photo management software in the world, with one app that utilizes the strengths of all your devices (sharing on iOS, importing and editing on the Mac) and is capable enough to satisfy the majority of users.”