FCC logo

Federal Communications Commission har föreslagit ändrade regler som bryter upp de amerikanska tevebolagens monopol över sitt utbud i digitala kanaler. Med de nya reglerna kommer det att bli möjligt för andra operatörer att licensiera innehåll för nätdistribution. Det här öppnar möjligheten för Apple att skapa en äkta Apple TV med ett betydligt större utbud av teveprogram utan bindningar till abonnemang hos kabeltevebolag.

Apple har de finansiella musklerna för att kunna satsa rejält på att ersätta reklamnedlusade programpaket från kabelteve, med ett stort utbud av kanaler/appar som kan ge en individuell mix av program. Med egen kontroll över gränssnitt och distribution, kan Apple ge sig i kast med att revolutionera ännu en bransch som är mogen för att skakas om.

”That means Apple could set up an internet TV service and get all the channels it needs to actually replace your cable box — not just a handful of streaming deals like it has now, but a full-on TV package.”