Apple Pay

Apple har starka kort på hand när det kommer till förhandlingar med andra företag om nya smarta lösningar. Apple Pay följer traditionen från iTunes Music Store och iPhone i att övertyga mäktiga aktörer i andra branscher om att vara med i Apples väl designade system. Ben Thompson har en riktigt bra spaning som tittar på hur Apple tagit sig an kreditkortsföretag, banker och detaljhandel, för att genom Apple Pay erbjuda en betalningsmodell som ger fördelar i alla led, med smart design och egna köpstarka kunder som tungt vägande argument.

Apple Pay leverage

”In effect, Apple builds incredible user experiences, which gains them loyal customers who collectively have massive market power, which Apple can then effectively wield to get its way – a way that involves maximizing the user experience.”