Apple A8X

Den snabba utvecklingen av egna mobila processorer, har gett Apple enorma konkurrensfördelar. Det senaste exemplet är Apple A8X som ger kraft åt iPad Air 2. Samtliga konkurrerande processorplattformar halkar efter i utveckling, när allt färre tillverkare ser någon möjlighet att konkurrera med Apple i prestandasegmentet.

Apple A8X die

Apples A8X har dessutom visat sig vara ännu mer grafikstark än det som först rapporterades, med hela åtta GPU-kärnor. Apples aggressiva återinvestering i processorutveckling, kan framöver ge möjlighet att använda egna effektiva processorer även för Mac.

”Apple has effectively made Application Processor sophistication a strong, proprietary advantage alongside user interface, operating system savvy and advanced software development frameworks and tools.”