Mike Kukielka har som vanligt skaffat Apples senaste modell och visar upp en grundlig genomgång. iPad Air 2 är riktigt imponerande och kan kanske vara den modell som sätter fart på en uppdateringsvåg för iPad. Den har så mycket datorkraft att den på sätt och vis känns underutnyttjad.

iPad Air 2

Nilay Patel sätter i sitt test av iPad Air 2, fingret på det jag tycker är huvudproblemet med iPad, vilket är svårigheten att enkelt dela med sig av en iPad. iPad är ju annars helt perfekt för att skicka runt mellan användare, för att visa upp och arbeta med gemensamma uppgifter.

Kruxet är att det inte finns något gästläge hos iOS för iPad som låter dina mer personliga appar och konton bli skyddade från insyn. Med så mycket kraft hos iPad känns det läge att differentiera iOS för iPad från iPhone och låta iPad få fleranvändarfunktioner.

iPad Air 2 kostar från 4695 kronor med fri frakt från Apple Store.

”Tablets are social in a way that no other device except the television is social, but there’s nothing about the iPad or iOS 8 that recognizes this essential fact.”