Apple

När Apple bjuder in hela världen till att se dagens event som livesändning så är det närmast skandalöst att nästan allt som kunde gå fel gick fel från start. Det började illa där två ljudspår konkurrerade med varandra när väl bilder från evenemanget började sändas. Det hackade och startade om och absolut inget blev bättre av att en kinesisk simultantolk låg dubbad över det som sas. Apple måste helt enkelt hålla en högre standard i sin bästa gren.

Första tanken var att routern hemma krånglade och satte stopp för strömningen och att bonusspråket var något som bara drabbade tittare utanför USA. En snabb koll på Twitter och #AppleLive visade dock att problemet var globalt och det tog närmast en evighet innan någon lyckades få bort kinesiskan som helt förstörde presentationen. Det vill säga när den inte blev förstörd av att ständigt koppla ned och börja om helt slumpvis.

https://twitter.com/JoyfulAbode/status/509392674643017728

Till slut tog sig det hela någorlunda och One More Thing kom i fokus. Apple Watch imponerar verkligen. Här har Apple återigen skapat något som ingen annan kan komma i närheten av. Tekniskt inte på ett par år och som komplett system aldrig någonsin.

Att Apple runt eventet använde sin webbplats till att visa ett utvalt socialt flöde var ett riktigt smart drag. Det ska bli intressant att se Apples Event i efterskott för ett riktigt helhetsintryck (jag såg nästan inget om iPhone 6), som genom livesändningen mest blev ett pinsamt sammelsurium. Efterspelet till livesändningen kommer även det att bli intressant att följa. Hur kunde allt gå så fel och ta så lång tid att rätta till?