Typekit Practice

Typografi var en gång det som fick försäljningen av Apples Macintosh att ta fart. Adobe PostScript tillsammans med Macintosh, LaserWriter och Aldus PageMaker öppnade under 1980-talet dörren till desktop publishing och möjligheten att skapa typografiskt avancerade alster på ett mycket enklare sätt än tidigare. Idag är typsnitt och typografi något som det ofta slarvas med rejält.

Typografi kräver viss grundkunskap samt erfarenhet och fingertoppskänsla som bara kan fås genom träning. Typekit som förenklat typsnittshantering på nätet rejält har dragit igång en satsning på att lära ut mer om typografi.

Med grundläggande historia, berättelser och lektioner, ger Typekit Practice en bra introduktion till typografi. En annan bra resurs för att lära sig mer om olika typsnittsfamiljer och hur de används är FontShop.

Seså, sätt igång och utnyttja potentialen i det du skapar bättre med mer genomtänkt och kreativ typografi. Jag använder själv Typekit här på MaxiMac och har börjat fundera på en uppdaterad design med passande typsnittsmix.