iPhone 5C battery indicator

Att klaga på att iPhone tuggar i sig batteri är som att klaga på att mjölken tar slut i kylen. Ju mer du använder din iPhone desto mer energi förbrukar den. Nästan samma förhållande gäller för klagomål på att din iPhone känns seg. Men båda sakerna är för det mesta enkla att åtgärda.

Seghet beror oftast på att du nyttjar minnet i din iPhone maximalt. Finns inte svängrum för lagring så blir det segt. Öppna Inställningar > Allmänt > Användning för att se hur mycket/lite utrymme din iPhone har att spela med. Under Hantera lagring kan du sedan se vilka appar som tar upp mest plats och enkelt dumpa de du sällan eller aldrig använder. De finns fortfarande tillgängliga från iCloud genom App Store för att laddas ned om du behöver dem.

Är din iPhone oförklarligt seg så kan du starta om eller återställa den. Våra små vänner är ofta på månader i streck och är det något som inte riktigt lirar som det ska så gör en omstart/återställning ofta susen. Se även till att uppdatera iOS och appar vad än dina vänner försöker skrämmas med.

Att våra iPhone slukar batteritid beror som sagt i grunden på att vi gillar att använda dem flitigt. Grundinställningar för att släcka skärmen i hyfsad tid och låta den anpassa ljusstyrkan efter omgivningen borde du redan ha koll på. Samma sak med att inte låta alla möjliga appar kicka igång och slänga upp notifieringar på skärmen i tid och otid. Allt sådant finns att ställa in under Inställningar.

Sedan finns det en uppsjö av mer eller mindre märkliga tips kring vad du kan göra för att spara batteritid. Många går helt på tvärs med den nytta vi faktiskt vill att iPhone ska leverera. Du behöver absolut inte kapa ner din iPhone till asketisk nivå för att få till bättre batteritid.

Scotty Loveless som har lång erfarenhet som anställd vid en Genius Bar i Apple Store har satt samman åtta steg för att få bättre batteritid med de appar de flesta använder sig av. Den enskilt största batteritjuven är enligt Scotty Platstjänster och Bakgrundsuppdatering för Facebook.

Använd The Ultimate Guide to Solving iOS Battery Drain för att fixa till dina inställningar och kommentera gärna om du märker någon skillnad.

”This article is a product of my years of research and anecdotal evidence I gathered in the hundreds of Genius Bar appointments I took during my time as a Genius and iOS technician, as well as testing on my personal devices and the devices of my friends.”