iPhone prototype

I den evighetslånga patentstriden mellan Apple och Samsung väntas snart fler avslöjanden med hårda fakta kring det stora arbete Apple lagt ned på att utveckla iPhone. Troligtvis för att förekomma sånt som ändå kommer fram i rättegången, har Apple lättat en del på omständigheterna kring hur iPhone utvecklades till Wall Street Journal (artikeln är tyvärr bakom betalvägg).

Greg Christie som var en av de första som började jobba i det hemliga projektet Purple redan 2004, berättar en del sköna episoder kring hur iPhone utvecklades.

Apple har till och med släppt en bild på en tidig hårdvaruprototyp där en gammal Power Mac G3 fick agera långsam processor till en simulerad iPhone.

”Christie gave two progress reports to Jobs each month, in a small, windowless meeting room at the company’s Cupertino headquarters. Few people had access to the room and even cleaning people were not allowed to enter.”