http://youtu.be/frpsGFQ4AIY

Microsoft är datavärldens supertanker. För att ändra kursriktning gäller det att börja svänga i mycket god tid. Microsoft har gjort en hel del intressanta kurskorrigeringar de senaste åren, men alltid startat försent. Office for iPad har varit under utveckling länge, men det krävdes en ny affärsmodell mer inriktad på plattformsoberoende tjänster innan Microsofts kärnappar idag presenterades av Microsofts nya VD Satya Nadella.

Office for iPad är gratis genom App Store men apparna kräver prenumeration på Office 365 för att vara användbara. Apparna verkar genomtänkta, väl anpassade för iPad och kan säkert tilltala de som redan är i Officesfären genom sitt arbete. För övriga användare är Pages, Numbers och Keynote tillräckligt vassa och mer nytänkande förstahandsval.

Satya Nadella

”It took a few years of denials and rumors but Microsoft Office for iPad is officially available. The company debuted the software for free on the iTunes App Store on Thursday with the news coming from Microsoft CEO Satya Nadella in his first public appearance as the company’s leader.”