http://youtu.be/vslQm7IYME4

Bakomkulissernafilmen som visar en glimt av hur Apples filmprojekt 1.24.14 producerades är grymt intressant. Inte minst för alla finurliga prylar som förvandlar iPhone 5s till en lättrörlig videokamera. Den kluriga livekommunikationen mellan regissören Jake Scott och alla filmteam är både enkel och avancerad på samma gång.

Apple 1.24.14 Lee Clow, Ridley Scott, Jake Scott

Lee Clow och Ridley Scott som låg bakom Apples klassiska reklamfilm 1984 som lanserade Macintosh för 30 år sedan var på plats tillsammans med Ridleys son Jake Scott under produktionen av 1.24.14.

”On the 30th birthday of the Mac, we directed 15 camera crews across 10 countries to capture the amazing things people are doing with the power of Apple technology. The ambitious film was shot in a single day, entirely on iPhone.”