http://youtu.be/zJahlKPCL9g

Istället för att betala megamycket för 30 sekunders reklamtid i konkurrens med andra under Super Bowl, slår Apple till med en grymt skön reklamfilm i ensamt majestät dagen efter reklamfesten. 1.24.14 är filmad med 100 iPhone 5s av 15 kamerateam världen runt under en och samma dag, 24 januari 2014, 30 år efter Macintosh premiär.

iPhone rig

70 timmar inspelat material vävdes ihop av regissören Jake Scott, son till Ridley Scott som skapade den ikoniska reklamfilmen 1984 till introduktionen av Macintosh för 30 år sedan.

Ridley Scott och Jake Scott

Resultatet är en mycket vacker reklamfilm som visar det levande arvet efter det Macintosh startade för 30 år sedan, med produkter från Apple som används till allt möjligt. Här finns gott om råmaterial till att spinna vidare på de olika berättelser som Apples dygnslånga nedslag i världen nuddat vid.

Apple 1.24.14 Mac 30

”From beginning to end, every facet of this production was made possible by innovations that trace their lineage back to the original Macintosh in 1984. From the people featured on camera to the devices used to document them.”