MacBook Pro

John Martellaro visar på hur Apples försiktiga hållning till ny teknik är ett vinnande recept i längden, både för Apple och för oss användare. Att inte hoppa på tåget från start när en spännande ny innovation dyker upp utan istället ha lite is i magen och verkligen i första hand tänka på att lösa problem och göra saker enklare för användaren är det som gäller för Apple.

När väl en teknisk lösning visat sig hållbar och nyttig så är Apple redo att löpa linan ut och implementera denna i stor skala för alla berörda produktlinjer. Denna insikt är en mycket viktig del i arvet från Steve Jobs produktfilosofi efter återkomsten till Apple 1997.

När det gäller sådant som är uppenbart långsiktigt nyttigt tvekar å andra sidan inte Apple att går före och bana väg för ny teknik, så som man gjorde med USB till första generationen iMac.

”One example is USB 3. For a long time, Apple felt that Thunderbolt was the way to go and steadfastly ignored USB 3. Then, finally, it was apparent that USB 3, despite its limits, was a fast, cheap, friendly interface with a boatload of supported peripherals. To its credit, Apple caved and now has USB 3 on every Macintosh.”