iPhone 5S

Apple fokuserar inte blint på enskilda produkter utan bygger hela ekosystem. Det är det viktigaste att hålla i minnet när Apple släpper något nytt. iPhone 5S ligger nu i framkant bland allt som är iOS hos Apple och pekar ut framtida utvecklingsmöjligheter för iPad och Apple TV men även för ännu ej avslöjade produkter.

Apple A7 processor

Närmast ligger iPad som helt klart har mycket att vinna på att få Apples nya A7-processor som ger rejäla fördelar för en produkt som till viss del tävlar med bärbara datorer. Mer kraftfull grafik och en riktigt snabb och stark processor som kan adressera mer internminne ger gott om utrymme för iPad att utvecklas ytterligare.

Lägg till det Touch ID som gör iPad ännu mer intressant som ersättning för bärbara datorer i företagsvärlden. Apple plussar dessutom på med gratis iWorks som funkar riktigt fint med iPad.

Apple TV kan utvecklas rejält med A7-processorn och dess grafikmuskler. Till exempel går det att tänka sig en Apple TV som klarar av 4K som kommer alltmer som ersättare till Full HD 1080p. En Apple TV med A7-processor och mer internminne kan dessutom konkurrera med Xbox One och PlayStation 4 som spelkonsoll. Apple har dessutom redan stöd för externa kontroller i iOS.

Apple M7 coprocessor

Extraprocessorn M7 verkar skräddarsydd för att vara central i en framtida iWatch som kan hålla reda på hur vi rör oss och kan kommunicera detta med andra iOS-enheter. Perfekt för appar som har med hälsa och träning att göra. Testa gärna utmärkta Moves som gör detta på ett smart sätt redan idag.

Apple har tagit ett rejält kliv med steget till 64-bitar och överraskat konkurrenterna med en processorarkitektur som ingen annan är i närheten av att förverkliga. Bara Apple har sådan kontroll på hela kedjan från egen hårdvara, till operativsystem, till utvecklingsverktyg, som möjliggör ett så stort kliv på så kort tid.

”A7 and iOS 7 both take advantage of the unique strengths of Apple’s product model. As difficult as it is for Apple to compete on hardware price, it will be incredible difficult for anyone to compete with what Apple is doing with their interface and integrated chipsets.”