iPhone 5S home button

Allt tyder på att iPhone 5S  kommer att få en sensor för att läsa av fingeravtryck integrerad i hemknappen. Ett patent från Apple visar en sensor med en metallring som dessutom kan användas till NFC. Apple kommer att slå världen med häpnad än en gång på tisdag på mer än ett sätt, det är jag fast övertygad om.

iPhone 5S fingerprint scanner

Som jag ser det ska tryckknappen längst till vänster vikas in under den fyrkantiga sensorplattan till höger. Metallringen runt själva knappen som ligger över sensorn används för att ge den signal som fingeravtryckssensorn sedan läser av genom hudens åsar och dalar.

iPhone home button patent

”Hopefully we’ll see Apple’s new fingerprint scannner integrated with advanced NFC technology come to life this week. That’ll definitely be a rush.”