Apple China invite

Det är nära nu. Vi är många som längtar efter att få se vad nästa generation iPhone innehåller och kan erbjuda. Apple har 760 miljoner skäl att vara extra förväntansfulla inför årets iPhonepremiär.

China Mobile är världens största mobiloperatör med mer än 700 miljoner användare. Samtidigt är det en av de få stora mobiloperatörer som inte har iPhone i sortimentet men som Apple länge varit i förhandling med. Potentialen är enorm för Apple med billigare modeller av iPhone genom China Mobile.

”With more than 700 million subscribers, China Mobile is the largest carrier in the world, and a potential deal with Apple has been highly anticipated.”

Japans största mobiloperatör NTT DoCoMo har tidigare inte kommit överens med Apple om villkoren för att ta in iPhone i sortimentet. DoCoMo har nästan halva Japans befolkning i sitt hägn med 60 miljoner användare och nu verkar det lossna vad gäller iPhone.

”Apple’s smartphone has sold well in Japan, but it has always been limited in that it had no access to the nation’s largest carrier. DoCoMo’s roughly 60 million customers constitute nearly half of Japan’s population.”

Med en väloljad produktionsmaskin som kan pumpa ut nya iPhone i rask takt kan denna höst och vinter bli en riktig rekordperiod för Apple med tillgång till stora tidigare obearbetade asiatiska marknader.