Kevin Spacey som både spelar huvudrollen i och är medproducent till Netflix hitserie House of Cards, höll nyligen ett mycket vasst och bra tal vid Edinburgh International Television Festival. Kevin ger en närmast perfekt beskrivning av allt som är fel med dagens rådande modell för teveproduktion och hur verkligheten faktiskt ser ut när det gäller mediakonsumtion.

Netflix House of Cards poster

Netflix var med House of Cards först ut med att släppa en hel säsongs avsnitt på en och samma gång för de som gärna vill se flera avsnitt på rad utan att behöva vänta en vecka mellan varje sändning. En framgångsrik formel som sedan upprepats med serien Orange Is the New Black.

Det ska verkligen bli intressant att se vad som blir Apples nästa drag med Apple TV som passar perfekt för det nya sättet att konsumera teve. Rykten går om att Vevo snart dyker upp genom Apple TV och att en ny generation Apple TV ligger runt hörnet.

Redan nu är Netflix och möjligheten att med AirPlay strömma SVT Play och annat riktigt starka argument för Apple sköna lilla mediaspelare Apple TV.

”Mr. Spacey’s speech is crisp, insightful and just plain terrific. And it could very well be a template for what Apple should be all about when it comes to its future with television. Mr. Spacey articulated the core issues brilliantly. The ball’s in Apple court.”