Apple Q3 2013

Apples kvartalsresultat för Q3 2013 som presenterades idag lär säkert få fart på den vanliga horden domedagspredikanter vad gäller Apple. Omsättningen landade på 35,3 miljarder USD vilket är ”bara” 300 miljoner USD över kvartalsresultatet för ett år sedan. Eftersom inga större produktsläpp gjorts har försäljningen av iPad och Mac minskat jämfört med föregående år medan iPhone ökat till 31,2 miljoner sålda att jämföra med 26 miljoner för ett år sedan.

Många stora nyheter ligger dock runt hörnet och det kommer att bli särskilt spännande att se vad iOS 7 och nya modeller av iPhone innebär. Tim Cook hintar dessutom om fler nya produkter till hösten och under 2014.

”We are especially proud of our record June quarter iPhone sales of over 31 million and the strong growth in revenue from iTunes, Software and Services. We are really excited about the upcoming releases of iOS 7 and OS X Mavericks, and we are laser-focused and working hard on some amazing new products that we will introduce in the fall and across 2014.”

– Tim Cook, CEO Apple