WWDC - Apple Developer

Daniel Eran Dilger har spanat lite djupare kring vilka signaler Apple visade upp om sin framtida utveckling vid WWDC 2013. Som vanligt när Apple kommer med något nytt stämmer klagokören upp sin sång. Grejen är bara den att Apple alltid visar upp utvalda delar av det nya och när godsakerna sedan väl landar så överlevererar de med så mycket mer som bäst kan upplevas genom användning. Hur Apple väljer att presentera iOS respektive OS X berättar mycket om det som är på gång vilket Daniel benat ut.

Mac Pro

Sammantaget visar WWDC 2013 upp en riktigt stark framtida färdriktning och en tydlig segmentering av det som hör till iOS (konsumentmarknad) respektive OS X (proffsmarknad).

”Apple has captured 90 percent of the PC market for machines over $1000 since 2009. And given the rapid collapse of the PC market (at the hands of Apple’s iPad and smartphones), that’s a pretty sweet segment of the market to own.”