Messages ios new style

Tim Green har gjort en smart djupdykning i trender för appdesign för att klura ut hur Apple kan komma att uppdatera det grafiska gränssnittet för iOS 7. Istället för vilda spekulationer som travar mer eller mindre användbara finesser på varandra så ser han en mer subtil trend som inte kullkastar det vi vant oss vid. Som exempel på hur många utdaterade grafiska trick kan komma att förändras har Tim gett sig på att designa om ikonen för Meddelanden i en mer diskret och modern stil.

Några av de största och mest inflytelserika apputvecklarna (även Apple) har redan börjat använda de nya konventioner Tim visar på som säkert även Apple jobbat på.

”I chose the Messages icon simply as it displays the 3 factors that I believe need addressing in iOS design and specifically in the launcher icons; the gloss, the stripes and the loud colours.”