Apple's iPad mini seen as 'winning template' for launching low-cost iPhone

Apples iPad mini säljer grymt bra och det är inte för att den är väldigt billig utan för att den är lagom dyr. Den ligger i ett prissegment som tidigare var obepaddat, mellan billigt 7-tums skräp och dyrare fullstora surfplattor. Det ligger nära till hands att Apple använder samma metod för en billigare iPhone som kan säljas utan subvention genom mobilabonnemang.

Helt enkelt en lagom dyr iPhone med hög kvalitet i ett prissegment där konkurrensen är svag. Det finns ingen anledning att kriga med billiga lågprisandroider.

”Apple surprised many last year when it priced the iPad mini at $329 — more than $100 higher than the Amazon Kindle Fire and Google Nexus 7. But the same premium approach will probably be used to successfully introduce a more affordable iPhone, a new analysis concludes.”