Jag är riktigt förtjust i Vine och det är jag inte ensam om när appen som nyligen köptes av Twitter klättrat till förstaplatsen på App Store. Vine låter dig skapa loopande videosnuttar på maximalt sex sekunder, något som har skapat helt nya uttryckssätt. Själv har jag fastnat för vardagssituationer där bild, men framför allt ljud, passar att loopa.

Min favorit på Vine är annars @WillSasso som med hjälp av röster och enkla hjälmedel som en peruk för att förvandla sig till Robert DeNiro, Hulk Hogan i en iPad och självklart massvis med citroner, lyckas göra grymt sköna cirkulära berättelser.

Vine logo

”It’s worth noting that Vine only holds this lofty status on the U.S., Canadian and Swedish App Stores, and isn’t doing anywhere as well in other regions (I can’t even find it on the UK chart, for example). That aside, this isn’t a bad effort for a platform that’s still so wet behind the ears.”