Braun T3 iPod

Att Apple är på gång med iRadio, en ny tjänst för strömmande musik, verkar allt mer säkert. Det senaste är att iRadio som konkurrerar med bland annat Spotify och Pandora, släpps redan i sommar. Det som däremot inte är särskilt känt ännu är att iRadio även kommer att släppas som en fysisk produkt. För att göra kopplingen till den klassiska transistorradion ännu starkare kommer iRadio att släppas i klassiskt iPodformat fast i ett snyggt retroutförande.

1 | Replace Your iPhone Interface With A Dieter Rams Classic | Co.Design: business + innovation + design

Det är den ikoniska radion Braun T3 från 1958, designad av Dieter Rams, som blir förebilden för nya iRadio. Inte nog med det, Apple som lånat friskt från Dieter Rams i sin design, har gett honom uppdraget att designa iRadio i en limiterad utgåva. Med Jony Ive fullt upptagen med att ta hand om ett nytt grafiskt gränssnitt för iOS 7 känns det som en skön gest att Ives idol Rams äntligen får designa en egen Appleprodukt.

Tro mig. En oöm transistorradio från Apple kommer att bli det hetaste heta på sommarens gator och stränder.