Dieter Rams: Less and More Interview from Gestalten on Vimeo.

Det går liksom inte att tröttna på skön design från Braun av Dieter Rams och skön Ramsinspirerad design från Apple av Jonathan Ive. Dieter Rams berättar här om sin syn på design och inte minst på design i framtiden.

Bilderna som visas kommer från boken och utställningen Less and More, som handlar om Rams samlade arbete under 40 år hos Braun. Kolla gärna in videon i HD och fullskärm, synd bara att inställningarna för deinterlacing är fel, ett misstag många gör vid konvertering av video vilket resulterar i att fula linjer uppstår vid rörelse i bilden.

”Elucidating the design philosophy of Dieter Rams, Less and More is the ultimate collection of images of all of Rams’s products as well as selected sketches and models. In addition to the complete visual presentation of his designs, new texts by international experts reevaluate his work in a contemporary context.”