Apple Q1 2013

Apples första kvartalsrapport för 2013 visar på det bästa resultatet någonsin för företaget. Omsättningen blev rekordstora 54,5 miljarder USD med rekordvinsten 13,1 miljarder USD. Bruttomarginalen landade på 38,8 procent och försäljningen utanför USA stod för 61 procent av periodens omsättning.

Försäljningen av iPhone låg på hela 47,8 miljoner enheter och försäljningen av iPad slog rekord med 22,9 miljoner. Mac minskade till 4,1 miljoner i jämförelse med 5,2 miljoner motsvarande kvartal föregående år. Försäljningen av iPod minskade också under kvartalet med 12,7 miljoner jämfört med 15,4 miljoner föregående år. Aktieutdelningen blir 2,65 USD per aktie.

”We’re thrilled with record revenue of over $54 billion and sales of over 75 million iOS devices in a single quarter. We’re very confident in our product pipeline as we continue to focus on innovation and making the best products in the world.”

– Tim Cook, CEO Apple