Wired har färska flygbilder från Apples stora datacenter för iCloud och annat i Maiden, North Carolina. En ny mindre byggnad innehåller det Apple kallar ett taktiskt datacenter som kan vara till för att låta nära partners till Apple koppla in sin egen utrustning.

Det börjar bli dags för Apple att flytta lite iCloud hit till Luleå där Facebooks första europeiska datacenter snart är redo att kicka igång. Att serva hela världen från USA håller inte i längden.

”Nobody knows exactly what an Apple tactical data center is supposed to be, but according to Rackspace Chief Technology Officer John Engates, who has spent his fair share of time in windowless buildings racked with servers, it may be a neutral spot where Apple partners can come and plug their gear into Apple’s grid without getting any exposure to the fantastic secrets housed in the larger 500,000-square-foot facility.”