Med Intel som processorleverantör har det blivit lättare att klura ut när Apple är redo att släppa nya Macar. Nya Macar dyker vanligtvis upp i rask takt när Intel släpper en ny generation processorer. Med nya processorserien Ivy Bridge ligger iMac bäst till för att bli först ut med mer effektkrävande Quad–Core och Dual–Core redan i maj eller juni.

Processorer lämpliga för MacBook Pro och MacBook Air dyker upp lite senare och kan innebära nya bärbara Macar tidigast i juli eller augusti. Det är dessutom mycket troligt att Apple kommer att stuva om så att MacBook Pro får ärva många egenskaper från storsäljaren MacBook Air. Vad som händer med Mac Pro är ett stort frågetecken. Kanske kommer det en uppdaterade version, en helt ny version, eller så försvinner den helt sedan den hamnat i skuggan av iMac och Mac mini.

”Unlike the days of IBM’s PowerPC CPU architecture it’s now relatively easy to pinpoint when and what Macs are going to get refreshed at what point during the year and that is all down to Apple’s use of Intel’s architecture.”