Googles webboperativsystem Chrome OS har puttrat på ett bra tag nu utan att riktigt komma till skott. Nu börjar pusselbitarna mötas och om sex veckor släpps den senaste upplagan av Chrome OS som även bakar in Google Drive i paketet. Google Docs får dessutom offlinestöd om bara ett par veckor. Tillsammans med nya Chromebook och Chromebox som lånat inspiration från Mac mini kan Chrome OS vara ett riktigt vettigt alternativ till billiga PC med Windows.

Chromebook och Chromebox finns ännu inte att köpa i Sverige.

”Chrome is the most popular browser in the world at this point, which secretly gives the new Chrome OS devices a huge install base. Getting started was absurdly easy. I basically entered my Wi-Fi password and Google ID, hit ‘Enter,’ and I was done. All my bookmarks, passwords, extensions and history filled in before my eyes. I wasn’t even logged out of anything.”