Apples enorma framgång på senare år gör det relevant att ställa frågan varför USA behöver Apple. Inte minst i upphämtningen efter finanskraschen 2008 har Apples uppgång på börsen dragit med sig hela aktieindex och bidragit till framtidstro på marknaden. USA har till stor del med Apple som exempel återvunnit initiativet som ett land där teknik och forskning ger framgång och skapar nya jobb.

Inte minst har mjukvarusektorn genom iOS fått ett rejält uppsving och skapat många nya jobb på hemmaplan. Apple har även med iPhone som motor sett till att släpa den tidigare efterblivna amerikanska telekomsektorn upp till en standard som närmar sig den vi har i Europa och Asien.

”Smart phones and tablets are the two fastest-growing categories in all of computing. If Apple hadn’t been in the picture to raise the bar in those two categories, I think you could make an extremely strong case that the devices of tomorrow would be imported instead of exported.”