Det damp ned en kartong från Synology hos mig med en liten blå förpackning i. Jag har länge varit nyfiken på Synology som fokuserar helt på nätverkslagring och smarta lösningar med NAS och har nu fått chansen att testa den minsta semiproffsmodellen Synology DiskStation DS112. Men innan jag kommer till testandet så är det uppackning som gäller.

Förpackningen är fjäderlätt och innehåller minimalt med instruktioner och papper. Installationsprogram och dokumentation är samlat på en CD.

Synology DS112, Snabbkomigångbroschyr, CD för installation och dokumentation, nätdel och nätverkssladd är (nästan) allt som behövs för att komma igång med smarta nätverkstjänster.

Utseendet är anpassat för att fungera i möblerade rum med ett snyggt vitt plasthölje. I drift är Synology DS112 dessutom tyst och sval vilket gör att du inte behöver gömma NAS:en i skrubben.

Anledningen till den fjäderlätta förpackningen är att Synology DS112 innehåller precis det som behövs i enkel design med plasthölje men även för att den levereras utan hårddisk. Det är väldigt enkelt att montera en lämplig hårdisk (3,5 tum eller 2,5 tum med adapter) och alla nödvändiga skruvar följer med.

Jag har installerat en hårddisk och kickat igång NAS:en och allt har fungerat smidigt. Det är några saker jag har kvar att testa innan det är dags att dela med mig av mina erfarenheter av Synology DS112. Men så mycket kan jag säga redan nu att detta är en mycket trevlig bekantskap. Inte minst på grund av den utmärkta programvaran som Synology använder för alla sina nätverkslösningar och som därigenom alltid hålls uppdaterad.

”Synology DS112 runs on the award-winning operating system, Synology DiskStation Manager (DSM), offering comprehensive applications and features designed specifically for Small Business & Workgroups.”