Med runt en procent av alla Macar drabbade är Flashback bland de största och snabbaste attackerna med illvillig programkod. För att komplettera gårdagens tips kring Flashback kommer här ännu ett par. Du kan kolla om din Mac är drabbad genom att ladda ned och köra appen FlashbackChecker. Visar det sig att din Mac är infekterad (kolla samtliga användarkonton) så finns en manuell men något omständlig metod att ta bort Flashback med hjälp av Terminal. Alternativet är antivirusapparna VirusBarrier X6 eller Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition som kan rensa systemet.

”If you have a Mac, I strongly suggest that you check if it’s infected with Flashback, because this malware is real, is nasty, and is on your system to grab usernames and passwords. Check your system, deal with any problems, make sure your patches are applied, and get on with your life.”