Alla namngissare blev snuvade när det nya namnet inte blev iPad 3 eller iPad HD utan kort och gott iPad. Nya iPad får Retinaskärm, snabb A5X–processor och lika vass kamera som iPhone 4S som även kan filma med 1080p. Nytt är även möjligheten att tala in text samt 4G LTE med hastighet upp till 73Mbps. 3G kommer att vara basen som fungerar överallt. Batteritiden håller sig på 10 timmar med 9 timmar för 4G LTE. Nya iPad är aningen tjockare och tyngre än iPad 2. Priserna ligger på samma nivå som för iPad 2.

Det går att förbeställa iPad nu och den släpps 16 mars samtidigt i USA, Kanada, UK, Frankrike, Tyskland, Schweiz och Japan vilket innebär den största utrullningen av en ny produkt någonsin från Apple. iPad 2 16GB blir kvar i sortimentet och får en prissänkning på 100 USD vilket passar bra för utbildningssektorn.