Att Apples nästa iPad får namnet iPad HD tycker jag låter som ett troligt rykte inför presentationen 7 mars. Av allt det som redan kommit fram kring Apples nästa iPad känns det mer rätt att se denna nya uppenbarelse som en upphottad version av iPad 2. Det som skiljer tycks i grova drag vara en ny baksida som är något tjockare för att fungera med den nya högupplösta skärmen och ett större batteri, samt en ny variant av Apples A5–processor (A5X) som säkert har en vassare grafikprocessor och mer minne för att klara av skärmen med fyra gånger fler pixlar.

Precis som för iPhone 4S gentemot iPhone 4 är nästa iPad mer evolutionär än revolutionär med i stort sett samma design som iPad 2. Min gissning blir att den nya modellen får heta iPad HD och att vi samtidigt får se en uppdaterad Apple TV HD tillsammans med filmer i formatet 1080p genom iTunes.