Det mesta av surret kring om eller när Apple ska ge sig in på marknaden för stora platta teveskärmar börjar i fel ände. Apple har redan släppt miljontals skärmar som används för att se det vi tänker på som teve. Med iPad HD får du en teve i handen som knäcker din 42–tummare i vardagsrummet vad gäller antal pixlar på skärmen och lätt visar film och teveserier i Full HD 1080p.

Den nöt Apple måste knäcka är att övertyga de stora tevebolagen och kabeltevebolagen om att vrida på kranen för sitt innehåll till alla de miljontals användare Apple redan har som kunder. Under tiden är det bara för Apple att mata på med möjligheten att visa vad du vill på vilken skärm du vill, din Mac, din iPod touch, din iPhone, din iPad men även på din vanliga teve genom Apple TV.

”Apple is going to become one of the most powerful video distribution networks by nature of their existing customer base and one that is added to continually. They have sold 50 million iPads so far and will sell at least another 50 million this year, turning every one of them into an “Apple TV.” I know the networks would like to keep control of their distribution, but in the world of digital, those days are gone.”