Apple kommer inte att ha någon konkurrent till iPad 2012. Det blir samma visa som 2010 med iPad och 2011 med iPad 2, men bara ännu tydligare i och med nya iPad. Apple har helt enkelt kontinuerligt investerat det som krävs för att ha ett rejält försprång som dessutom växer för varje ny generation av iPad. Det duger inte att bara försöka kopiera det Apple gör när det enda säkra resultatet är att hela tiden hamna på efterkälken. För varje generation ökar dessutom andelen unik och exklusiv hårdvara i Apples produkter som säkras från utvalda leverantörer i extremt stor volym. Hur ska någon annan tillverkare ens kunna komma i närheten av det Apple levererar med nya iPad?

”Only Apple could deliver this kind of innovation, in such a beautiful, integrated, and easy-to-use way. It’s what we love to do. It’s what we stand for. And across the year, you’re going to see a lot more of this kind of innovation. We are just getting started.”
– Tim Cook