I den rättsliga processen mellan Apple och Samsung ingår en hel del fult spel för att förhala och försvåra för motståndaren. Det handlar bland annat om att lämna över material så sent som möjligt och i så stor mängd som möjligt, i Samsungs fall dessutom på koreanska. Apple tar nu till ytterligare 73 advokater och 20 granskare med koreansk–amerikansk bakgrund för att plöja igenom Samsungs omfångsrika dokumentation. Att detta är ett spel med höga insatser är tydligt när Samsung nyligen meddelade att man höjt budgeten för patentkriget från 200 miljoner USD till 260 miljoner USD. Apple är garanterat redo att satsa betydligt mer än så för att vinna det ekonomiska utnötningskriget i den rättsliga bataljen.

”The temporary recruitment of 93 people to analyze Samsung documents for Apple demonstrates the resolve with which the number one company in the industry is fighting against the number two. The message to Samsung is that the Korean language barrier is surmountable — with a bunch of cash.”