Apple har verkligen fått fart på logistiken när nya iPad fick säljstart i tolv länder samtidigt. Den första helgen som nya iPad gick att köpa såldes tre miljoner exemplar. När första generationens iPad släpptes såldes 300000 den första dagen och det tog 28 dagar innan en miljon sålts. Apple släppte inte några försäljningssiffror för iPad 2 men det beräknas att en miljon såldes premiärhelgen. På fredag 23 mars startar den andra premiärrundan när nya iPad börjar säljas i 24 länder till, däribland Sverige.

Enligt uppgift såldes hela 13000 nya iPad genom Apple Store Fifth Avenue i New York under de första tolv timmarna sedan säljstarten. Det blir ett snitt på 18 sålda iPad i minuten.

”On the supply side, the Fifth Avenue store was shipped more iPads than any other store, at least in the US — not surprising at all given its landmark status, but also partly in reaction to last year’s iPad 2 launch, where they were selling out faster than employees could open boxes.”