Med runt 100 miljarder USD i kassatillgångar som dessutom växer i en rasande fart så har frågan väckts om hur Apple ska använda sina finansiella muskler. Svaret ska vi få idag 14.00 svensk tid vid en telefonkonferens med Tim Cook och Peter Oppenheimer, CEO respektive CFO för Apple. Fram tills nu har reserverna främst använts till strategiska företagsuppköp, expansion med egna butikskedjan Apple Store och förköp av komponenter i massiv skala.

Många aktieägare tycker säkert det är lämpligt att Apple ger tillbaks en del som utdelning på aktier vilket senast skedde 1995. Ett annat alternativ kan vara aktieåterköp. Den som är extra nyfiken på vad Apple har bestämt sig för kan lyssna på telefonkonferensen live.

”Apple has repeatedly declined to comment on its plans for its cash reserves and liquid assets, with executives stating that the company won’t let the money “burn a hole in our pocket.” Shareholders haven’t received a cash dividend since 1995, and many have been clamoring for one since AAPL stock started skyrocketing.”