Det finns en poäng med att inte låta storleken på smarta mobiler skena iväg. Större är definitivt inte alltid bättre, särskilt om det är frågan om en mobil lämplig för en normal byxficka. Att storleken dragit iväg på många Androider verkar till viss del vara en bieffekt av att strömslukande 4G kräver större batterier. Eftersom tunnare i tekniksvängen jämställs med bättre finns det bara två andra dimensioner att spela på för att få plats med ett batteri med hyfsad kapacitet. Phone Size låter dig jämföra storleken på en mängd smarta mobiler sida vid sida i naturlig storlek, förutsatt att du har nog stor bildskärm.

Stilrena Nokia Lumia 800 ser ut att träffa samma sweet spot som iPhone 4S vad gäller lagom storlek. Det ska verkligen bli intressant att se hur Windows Phone 7 lyckas nu när Nokia kommit igen och Microsoft satsar för fullt. Synd bara att man inte tog chansen och gav sitt sköna mobiloperativsystem ett fräscht namn bara. Metro har definitivt en bättre klang än att fortsätta rida på trötta Windows i alla sammanhang.