Att Apple lyckas med att introducera nya produktkategorier eller utveckla befintlig teknik till något eget beror till stor del på tålamod. Det tog några år för MacBook Air att nå fram till rätt kombination av pris, prestanda och kapacitet för att bli den enorma succé för Apple som den är idag fyra år senare. Steve Jobs introduktion av MacBook Air från MacWorld Expo 2008 visar hur man bygger upp dramatiken inför en ny produkt på ett snyggt och smart sätt.

MacBook Air är högaktuell eftersom det nu dyker upp en babiljard kopior från andra tillverkare när Intel satsar på Ultrabook för att skaka liv i vikande försäljningssiffror för gamla tråk–PC.

Kruxet är bara att Apple haft fyra år på sig att utveckla produktionen av MacBook Air så långt att det helt enkelt inte går att konkurrera med Apple prismässigt med vettiga marginaler. Nu när konceptet för MacBook Air satt sig kommer säkerligen även nästa generation MacBook Pro att få en hel del gemensamt med MacBook Air.