Det här är ett riktigt trevligt rykte om det skulle visa sig stämma. Enligt uppgift pressar Apple på för att alla underleverantörer till iPad ska ha ångan uppe inför premiären för iPad 3 på Steve Jobs födelsedag 24 februari 2012. iPad var den sista nya produktkategorin som Steve Jobs introducerade 27 januari 2010 och en iPad 3 med högupplöst Retinaskärm vore en passande hyllning på födelsedagen.

Rykten om en mindre iPad med 7–tumsskärm är inget jag tror på. Självklart har Apple byggt prototyper i alla möjliga format men det finns ingen anledning att ändra det vinnande konceptet med en rejäl skärm för iPad. Däremot är det högst troligt att iPad 2 kommer att finnas kvar jämsides med iPad 3 fast till ett lägre pris. Apples vilt kämpande konkurrenter ser ut att gå ännu ett hårt år till mötes.