Apple har inte varit särskilt bra på att förklara hur man faktiskt använder iTunes Match, iTunes in the Cloud och iCloud. Det har istället varit upp till andra att sammanställa information om hur man får det hela att fungera. Nu har i alla fall Apple vaknat till och samlat ihop lite bättre instruktioner och svar på vanliga frågor om iTunes Match på sin webbplats. Apple har även gjort en instruktionsvideo som sammanfattar det hela på enklast möjliga vis. Förra veckan dök dessutom en supportsida upp som visar vilka länder som har tillgång till iTunes Match och iTunes in the Cloud.

iTunes Match har börjat rulla igång så smått utanför USA men finns liksom iTunes–molnet ännu inte tillgängligt i Sverige. Vill du vara tidigt ute med iTunes Match så är det lika bra att börja städa upp ditt musikbibliotek redan nu enligt konstens alla regler. Kan ju vara ett lämpligt projekt under mellandagarna för att få lite egen kvalitetstid framför Macen.