Nyfikenheten över iOS 5 och Apples nya molntjänst iCloud har på sätt och vis gjort att många blundat för det uppenbara. iCloud som det ser ut idag är ett hopkok av diverse tjänster som inte håller ihop särskilt väl. Apple har dessutom inte gjort något bra jobb med att hjälpa oss igång med de olika delarna hos iCloud utan vi vilsna användare har fått leta lösningar på annat håll. Förhoppningsvis kommer barnsjukdomarna att rätta till sig, men Apple måste definitivt göra ett bättre jobb för att få den goda tanken bakom iCloud att lyfta. Ted Landau har grävt djupare i frågan med en läsvärd artikel.

”My guess is that many users simply enable a new feature, such as Photo Stream or iTunes Match, and hope that it “just works.” With a bit of luck, this may be successful, especially if the user is content with only the most basic functions of a feature. When it doesn’t work, I suspect these users give up and choose not use the feature at all.”