Incase Origami Workstation har knäckt problemet med att få till en vettig tangentbordslösning till iPad på ett ypperligt smart sätt. Det är helt enkelt ett fodral till Apples vanliga utmärkta trådlösa tangentbord som enkelt fälls upp för att även hålla en iPad i stående eller liggande läge. Istället för att trixa med alltför små och rackliga tangentbord i klumpiga fodral tillsammans med iPad kan du istället använda ett beprövat och välbekant fullstort tangentbord.

Det här blir ett givet köp för mig. Fodralet skyddar tangentbordet när du har det i väskan och stöttar upp en iPad i sitt eget fodral. Kombinerat med utmärkta iA Writer (finns även till Mac för 38 kronor just nu) som synkar till Dropbox är detta en suveränt distraktionsfri och lättviktig lösning för seriöst skrivjobb. Incase Origami Workstation kostar 269 kronor i Apple Store.

”It does two things: wraps snugly round your Apple Wireless Keyboard, ensuring it doesn’t scratch, or get scratched by, other objects in your bag. Unfolded, the lid becomes a prop for your iPad in portrait or landscape mode, thanks to a couple of ingenious folds and a simple hook-and-loop fastener.”