Nya iPhone 4S är på väg att slå rekord i snabbast och mest säljande konsumentelektronikprodukt. Microsofts Kinect till Xbox 360 som håller världsrekordet bland snabbsäljande konsumentelektronkprodukter, såldes i åtta miljoner exemplar på 60 dagar. iPhone 4S har sålt fyra miljoner exemplar på endast 3 dagar, vilket är mer än dubbelt så många som iPhone 4 mäktade med under samma tidsperiod. Det såldes 16 stycken iPhone 4S i sekunden (ungefär 1000 per minut) under premiärhelgen.

Med en väl beprövad tillverkningsteknik i ett bekant format löper Apple inte samma risk som tidigare att slå i kapacitetstaket utan kan spotta ur sig mobiler i rask takt. iPhone 4S är fortfarande planerad att få säljdebut i Sverige 28 oktober.

”The Kinect for the Xbox 360 currently holds the Guinness World Record for the fastest-selling consumer electronics device by selling 8 million units in the first 60 days. Is there any doubt the iPhone 4S will do better than the Kinect?”