Victoria Barret har intervjuat Drew Houston, en av Dropbox grundare och har bland annat fått reda på hur det gick till när Steve Jobs försökte köpa företaget. Enligt uppgift bjöd Apple 800 miljoner USD för att ta över företaget. Houston var inte intresserad av att bli uppköpt och Apple fick istället ta fram iCloud.

Dropbox har förutom lite säkerhetshicka gått från klarhet till klarhet och är ett suveränt sätt att hantera lagring i molnet med smart och osynlig hantering mellan olika operativsystem. Dropbox är vid sidan av Apples nyss lanserade iCloud en av de riktigt stora spelarna vad gäller molntjänster för lagring och synkning och värderas till fyra miljarder USD.

Har du inte Dropbox sedan tidigare så är det klart värt att skaffa ett eget gratiskonto för att enkelt komma åt gemensamma filer mellan mobila enheter samt bärbara och stationära datorer. Även för att enkelt dela med sig av dokument och filer som är för stora att mejla är Dropbox en smart lösning.