Trevor Gilbert har väldigt snyggt naglat fast den tröttsamma dans som upprepas varje gång Apple lanserar en ny produkt: Apple skapar en produkt som andra kopierar och gör ”förbättringar” till som sedan förväntas komma till nästa generation av Apples produkt som Apple låter bli att lägga till sin nästa generation vilket upprör de som trodde att Apple skulle komma med denna ”förbättring” och sedan fortsätter Apple att tjäna mer pengar på sin produkt än alla andra.

”So, what have we learned here? That Apple decided not to put 3G in the first model, and they had record sales. Then they decided not to put a physical keyboard on the phone, and they had record sales. Then they decided to not make a removable battery, and they had record sales. Then they decided to keep the screen size the same, and they had record sales. In fact, a good strategy for Apple would be to do the opposite of their competitors, and they will have record sales.”