Apple har massor med mer eller mindre avancerade prototyper i omlopp internt. Ibland letar sig lite äldre prototyper ut på öppna marknaden, så är fallet med en speciell MacBook Pro 15-tum som sålts via eBay av en före detta Appleanställd. Denna MacBook Pro från 2007 har stöd för mobilt bredband via 3G, med SIM-kortshållare under luckan för minnesexpansion och utdragbar antenn inbyggd i bildskärmens högra gavel.

Någon gång framöver lär Apple komma med en modell av MacBook Air med inbyggt mobilt bredband, när man lyckas hitta ett sätt som gör det enkelt att välja operatör. Kanske enligt samma modell som för iPad 3G. Det mest troliga är dock att internetdelning även fortsättningsvis kommer att ske via USB med mobilt bredband eller genom din iPhone eller Android.

”Apple CEO Steve Jobs told the USAToday in 2008 that the reason that he didn’t want to build that functionality into MacBooks was that it invited complexity and locked users into a carrier.”